چطور میلیاردر شویم؟
به گزارش وبلاگ دایی جان، تنها به حقوق بالا اکتفا نکنید، برنامه ریزی را هم چاشنی کارتان کنید
زمانی که صحبت از پولدار شدن به میان می آید، اولین چیزی که در این رابطه به ذهنمان می رسد داشتن یک شغل خوب با عایدی بالا است. همه ما در رؤیاهای خود ماشین های گران قیمت سوار می شویم و دوستان و آشنایان خود را به یک مهمانی مجلل دعوت می کنیم. درواقع تصور ما از پولدار شدن این است که می توانیم هر کاری دلمان می خواهد انجام دهیم. اما همه این ها با یک عایدی میانه نیز انجام شدنی است. شما عایدی فعلی خود را چگونه خرج می کنید؟ آیا بخشی از آن را برای پس انداز کردن کنار می گذارید؟ آیا روی خودتان و آینده تان سرمایه گذاری می کنید؟ موضوعات مهم تر دیگری نیز در این رابطه وجود دارند؛ مانند نوع ارتباط شما با دیگر اعضای جامعه ای که در آن زندگی می کنید و تأثیراتی که روی آن ها می گذارید. این ها کارهای کوچکی هستند که باعث ایجاد تفاوت میان زندگی افراد ثروتمند و افراد معمولی می شوند. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.
1- منابع مختلفی برای کسب عایدی داشته باشید
وابسته بودن به یک منبع عایدی نمی تواند شما را به استقلال اقتصادی برساند. اگر شما به هر دلیلی شغل خودتان را از دست بدهید، مجبور هستید تا زمان پیدا کردن یک شغل مناسب دیگر از پس انداز خودتان بهره ببرید و اگر این قضیه طولانی شود، مجبور خواهید شدبرای پرداخت بدهی هایتان از دوستان و آشنایان پول قرض بگیرید. افراد ثروتمند معمولا چند منبع عایدی مختلف دارند؛ بنابراین زمانی که شرایط خوب باشد می توانند به میزان کافی پول پس انداز نمایند و در شرایط بحرانی نیز خیالشان راحت است که تا پیدا کردن یک شغل مناسب، منبع عایدی دیگری دارند. اجاره دادن یک ملک، خرید و فروش سهام و گرفتن بهره بانکی نمونه های مختلفی برای افزایش منبع عایدی هستند. داشتن یک شغل جانبی یک راه عالی برای افزایش عایدی به وسیله انجام دادن یک تفریح یا یک کار مورد علاقه است. به عنوان مثال آزادکاری در حوزه تجربیات و مهارت هایی که کسب نموده اید می تواند یک شغل جانبی خوب برای شما باشد. آیا می توانید یوگا آموزش دهید؟ می توانید وب سایت طراحی کنید؟ شما می توانید این کارها را در زمان استراحت خود انجام دهید یا حتی می توانید یکی از اتاق های منزل خود را اجاره دهید.
برترین حالت برای انتخاب یک شغل جانبی زمانی اتفاق می افتد که شما از انجام دادن آن کار لذت ببرید. شرایط شما زمانی بهتر می شود که بتوانید بین انجام این کار و کار اصلی خودتان ارتباط برقرار کنید. در این صورت هم از انجام کار خود لذت خواهید برد و هم به آرزوها و اهداف خود نزدیک تر خواهید شد و در نتیجه موفقیت خودتان را تضمین خواهید کرد.
2- یاد بگیرید که کم خرج کنید
صرفه جویی کردن و قرض نگرفتن، کلید اصلی پولدار شدن است. میلیونرها می دانند که کم خرج کردن، فرصت سرمایه گذاری یا یاری کردن به خیریه ای را که به آن اهمیت می دهند، فراهم می نماید. جیم ران، کارآفرین، نویسنده و سخنران انگیزشی از قانون 70/30 برای طرح کلی خرج کردن، ذخیره کردن، سرمایه گذاری و اهدا کردن پول استفاده می نماید. به این صورت که به مردم می گوید 70 درصد عایدی خود را صرف امور ضروری نمایند سپس 30 درصد به جامانده را به 3 قسمت 10 درصدی تقسیم نمایند و به سرمایه گذاری، پس انداز و خیریه اختصاص دهند. لازمه انجام چنین کاری این است که روی عایدی خود کنترل کامل داشته باشید. باید یاد بگیرید که در هزینه های خود صرفه جویی کنید؛ این یعنی از وسایل نقلیه ارزان بهره ببرید، تعداد وعده های غذایی بیرون از منزل را کاهش دهید و از خریدهای غیرضروری چشم پوشی کنید.
از قلم نیاندازید که هرگز نباید خودتان را با دیگران مقایسه کنید. ران می گوید: افراد فقیر پول های خودشان را خرج می نمایند و به جامانده آن را ذخیره می نمایند؛ درحالی که افراد ثروتمند ابتدا پول خود را پس انداز می نمایند و سپس به جامانده آن را خرج می نمایند. قبل از اینکه پول خود را برای خریدن محصولی خرج کنید، از خودتان بپرسید آیا واقعا به آن محصول نیاز دارم یا اینکه فقط دوست دارم آن را داشته باشم؟
3- اجازه بدهید پولتان برای شما کار کند
افراد ثروتمند روی خودشان سرمایه گذاری می نمایند. آن ها می دانند راز افزایش دادن پول هایشان این است که یک نقشه سرمایه گذاری برای ثروت خود داشته باشند. این نقشه باید شامل پرداخت منظم به 3 حساب بودجه مشترک، حساب تجاری و حساب بازنشستگی باشد. افزایش دادن میزان دارایی ها و به ثروت رسیدن نیازمند سرمایه گذاری های بزرگ است. این سرمایه گذاری می تواند روی یک شرکت، یک کسب و کار، فراوری محصول، بازاریابی و فروش محصولات خودتان یا روی چیزهای دیگر باشد. قبل از اینکه چنین کاری انجام دهید، حساب و کتاب کنید و ریسک این کار را کاملا ارزیابی کنید. سعی کنید دانش خودتان را در خصوص امور اقتصادی افزایش دهید و با دیگران نیز در این مورد مشورت کنید. در خصوص تمام زوایای چیزی که می خواهید روی آن سرمایه گذاری کنید، تحقیقات و تنظیمات لازم را انجام دهید.
علاوه بر نقشه سرمایه گذاری، شما باید 10 درصد از حقوق روزانه خود را برای روز مبادا پس انداز کنید. این پول را مستقیما از حقوق خود کسر کنید و به عنوان مثال از کارفرمای خود بخواهید که آن را به حساب دیگری واریز کند. این حساب را برای حوادث پیش بینی نشده و روزهای سخت کنار بگذارید. این پس میزانا از سرمایه گذاری شما محافظت می نمایند و دیگر نیازی نیست تا زمانی که به پول نیاز دارید از حساب سرمایه گذاری خودتان پول خرج کنید.
4- به دیگران یاری نقدی کنید
قرض دادن پول و زمان گذاشتن برای یک شخص دیگر از سخت ترین کارهای ممکن است. اما این کار هم به میزان سرمایه گذاری برای شما مهم است. پول قرض دادن به اشخاصی که واقعا به آن نیاز دارند، به شما یاری می نماید که با افراد بیشتری ارتباط برقرار کنید و بخشی از یک جریان خوب و مفید باشید.
اهدا کردن پول نشان می دهد که شما عمیقا به یک موضوع اهمیت می دهید و بابت انجام چنین کاری احساس خوشحالی و مفید بودن خواهید کرد. پول جمع کردن فقط به معنای افزایش ثروت در حساب های بانکی نیست، بلکه باید کاری کنید که برای همه اعضای جامعه تان مفید باشد.
تمرکز کردن بر اهداف و اشتیاق داشتن برای رسیدن به آرزوها بسیار مهم است؛ اما پیدا کردن راهی برای معنا دادن به زندگی دیگران نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. افرادی که این کار را انجام می دهند نیز معتقدند همه احساسی خوبی که به دیگران منتقل می نمایند، در نهایت دوباره به زندگی خودشان بازمی شود.
منبع: الی گشت