سرمایه گذاری خارجی در دنیا 42 درصد کم شد
به گزارش وبلاگ دایی جان، به گزارش اسپوتنیک، تخمین زده می گردد که شیوع کرونا به اقتصاد دنیا حدود 9 تریلیون دلار خسارت زده باشد. کریستالینا جیورجیوا- رییس صندوق بین المللی پول پیشتر گفته بود دنیا در بدترین بحران اقتصادی خود از زمان رکود عظیم قرار گرفته است. با این حال اقتصاد چین شرایط بهتری در مقایسه با بسیاری از کشورها دارد و سال قبل 2.3 درصد رشد کرد.

تا سرانجام سال 2020 چین بیشترین سرمایه خارجی را در بین کشورهای مختلف داشته است به گونه ای که سال قبل این کشور 163 میلیارد دلار سرمایه مستقیم خارجی جذب کرد که این رقم نسبت به سال قبل چهار درصد بیشتر شده است. از طرف دگر اما میزان سرمایه گذاری خارجی در آمریکا به 134 میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل آن 49 درصد کاهش یافته است. طبق اعلام آنکتاد در سال 2020 میزان سرمایه خارجی در دنیا 859 میلیارد دلار بوده است که این رقم در مقایسه با سرمایه 1.5 تریلیون دلاری سال قبل 42 درصد کمتر شده است.
آنکتاد انتظار دارد فرایند کاهش سرمایه گذاری خارجی در کشورهای مختلف برای سال جاری نیز ادامه پیدا کند و بین پنج تا 10 درصد به نسبت سال قبل کمتر گردد. استرالیا در سال 2020 تنها 22 میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کرد که نسبت به سال قبل 46 درصد کمتر شده است. میزان سرمایه گذاری خارجی در آسیا چهار درصد، آمریکای لاتین 18 درصد و حوزه کاراییب 37 درصد کاهش یافته است.
جیمز ژان- مدیر بخش سرمایه گذاری در آنکتاد گفت: پیامدهای همه گیری کرونا بر روی سرمایه گذاری خارجی غیر قابل کتمان است و سرمایه گذاران نسبت به روانه کردن دارایی های خود به سمت کشورهای دیگر بسیار محتاطانه رفتار می نمایند.
کرونا توزیع درآمد در دنیا را نیز برهم زده است و در حالی که بیشتر مردم دنیا به دلیل از دست دادن شغل خود دچار مسائل اقتصادی شدند، ثروتمندان ثروتمندتر از گذشته شدند.
منبع: اتاق بازرگانی ایران