نوشیدن قهوه می تواند نارسایی کلیوی را تا 23 درصد کاهش دهد
به گزارش وبلاگ دایی جان، نوشیدن قهوه در بسیاری از نقاط دنیا رواج دارد و تا به امروز مطالعات زیادی در مورد فواید مصرف این نوشیدنی محبوب اجرا شده، اما اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به صورت مرتب قهوه می نوشید، بهتر است بدانید که این عادت ممکن است شما را از آسیب های کلیوی حاد در امان نگه دارد.
به گزارش وبلاگ دایی جان، یک مطالعه تازه اجرا شده به وسیله محققان علوم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز نشان می دهد که نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در روز ممکن است خطر نارسایی حاد کلیه (AKI) را در مقایسه با افرادی که قهوه مصرف نمی نمایند، کاهش دهد. نتایج این تحقیق که اخیراً در ژورنال Kidney International Reports به چاپ رسیده، تأکید می نماید که مصرف روزانه یک فنجان قهوه با 15 درصد کاهش خطر ابتلا به AKI مرتبط است، در حالی که نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه در روز می تواند تا 23 درصد نیز این خطر را کاهش دهد.
چیراگ پریخ، از بخش نفرولوژی و استاد پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز و بعلاوه نویسنده مسئول این مطالعه می گوید: ما قبلاً می دانستیم که نوشیدن منظم قهوه با پیشگیری از بیماری های مزمن و دژنراتیو از جمله دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی و بیماری کبد مرتبط بوده است. اما اکنون می توانیم کاهش احتمالی خطر نارسایی حاد کلیه را به لیست رو به رشد مزایای سلامتی کافئین اضافه کنیم.
نارسایی حاد کلیه یا آسیب حاد کلیوی هنگامی رخ می دهد که کلیه های فرد به طور ناگهانی قدرت خود را در فیلتر کردن مواد زائد خون از دست میدهند. وقتی کلیه ها توانایی فیلتر کردن خود را از دست می دهند، سطوح خطرناکی از مواد زائد ممکن است تجمع پیدا نموده و ترکیب شیمیایی خون ممکن است از تعادل خارج گردد. این عارضه به سرعت پیشرفت می نماید و می تواند حتی فرد مبتلا را به کام مرگ بکشاند. کاهش اندازه ادرار؛ تورم در پاها، مچ پا و ناحیه چشم؛ خستگی؛ تنگی نفس؛ انحراف ذهنی؛ حالت تهوع؛ درد قفسه سینه؛ و در موارد شدیدتر تشنج یا کما تنها بخشی از علائم مشهور در مبتلایان به نارسایی کلیه است.
در مطالعه تازهی که صورت گرفت، دانشمندان 14207 نفر را با میانگین سنی 54 سال مورد آنالیز قرار دادند. دانشمندان برنامه غذایی این افراد و از همه مهمتر مصرف روزانه قهوه آن ها را در یک دوره 24 ساله تنظیم کردند. محاسبات دانشمندان نشان داد خطر ابتلا به نارسایی کلیوی برای شرکت نمایندگانی که قهوه مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که مصرف نمی کردند، 15 درصد کمتر بود. با در نظر گرفتن بیماری های همراه دیگر - مانند فشار خون، شاخص توده بدن (BMI)، شرایط دیابت، استفاده از دارو های ضد فشار خون و عملکرد کلیه - افرادی که قهوه مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که قهوه مصرف نمی کردند، هنوز 11 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به AKI بودند.
پریخ می گوید: ما گمان می کنیم علت این امر ممکن است این باشد که ترکیبات فعال بیولوژیکی با کافئین یا فقط خود کافئین باعث بهبود پرفیوژن و عملکرد بالای اکسیژن در کلیه ها می گردد. به نظر می رسد کافئین از فراوری مولکول هایی که باعث عدم تعادل شیمیایی و استفاده بیش از حد اکسیژن در کلیه ها می شوند، ممانعت می نماید. وی با این همه می افزاید؛ برای شناخت دقیق تر مکانیسم های محافظتی احتمالی مصرف قهوه برای کلیه ها، به ویژه در سطح سلولی، به مطالعات بیشتری احتیاج است. بعلاوه به نظر نمی رسد که نوشیدنی ها کافئین دار دیگر همانند چای تأثیری مشابهی قهوه داشته باشد.
منبع: scitechdaily
ترجمه: مصطفی جرفی-وبلاگ دایی جان
منبع: فرارو