پاهای نیلوفری؛ داستان زیبایی و رنج زنان در تاریخ چین
به گزارش وبلاگ دایی جان، عکاس بریتانیایی با به اشتراک گذاشتن تصاویری از آخرین بازماندگان سنت پاهای نیلوفری در چین، به بازگویی روایت هایی تاریخی و انسانی از رنج و مقاومت آنان می پردازد.

پاهای نیلوفری، یکی از سنت های قدیمی چین، تا حدود 103 سال پیش که رسما ممنوع شد، نمادی از زیبایی و جایگاه اجتماعی زنان به حساب می آمد؛ اما این سنت، که از دوران کودکی با بستن سخت پاها شروع می شد، تغییرات شدید و دردناکی در ساختار پا ایجاد می کرد. اکنون، بیش از یک قرن پس از ممنوعیت این عمل، تنها تعداد اندکی از زنانی به جای مانده اند که با این سنت بزرگ شدند.
عکاس انگلیسی، جو فارل (Jo Farrell)، طی پروژه ای مستند و در کتابی به نام تاریخ زنده؛ زنان پابسته چینی (Living History: Bound Feet Women of China)، به جست و جوی این زنان پرداخته و از آن ها عکاسی نموده است. او 50 نفر از این بازماندگان را در دوران پیری یافت و داستان های زندگی آن ها را ثبت کرد. یکی از آن ها، سو شی رونگ (Su Xi Rong)، که در دوران جوانی به عنوان زیباترین زن روستای خود شناخته می شد، درباره این سنت می گوید:
اگر پاهایت را نمی بستی، ازدواج نمی کردی. حتی اگر کوشش می کردی تا پاهایت را باز کنی، مادربزرگت برای تنبیه، پوست انگشتانت را می برید.
فارل در روایت های خود، نه تنها به جنبه های ظاهری این سنت بلکه به تاثیرات انسانی و اجتماعی آن نیز پرداخته است. تصاویر او که پاهای این زنان را در ترکیب با چهره های مهربان و دست های سخت کوش آن ها نشان می دهد، به نوعی، تکریم زنی است که در برابر ساختارهای اجتماعی، سخت مقاومت نموده یا خود را با آن ها تطبیق داده است.
این عکس ها، یادآور ارزشمندی از تاریخ و رنج های ناشناخته ای است که در پس سنت های فرهنگی نهفته اند و روایت گر صدای زنانی هستند که به رغم محدودیت ها، به زندگی خود ادامه داده اند.
شما از سنت پاهای نیلوفری در چین چقدر می دانید؟ درباره چنین رسوم قدیمی و عجیبی چه فکر می کنید؟ لطفا وبلاگ دایی جان و کاربران آن را نیز از نگاه و نظر ارزشمند خود آگاه سازید.
منبع: کجارو / theguardian.com