چرا باید در پاییز به اوپرت برویم؟

به گزارش وبلاگ دایی جان، طبیعت ایران همواره شگفتی در آستین دارد تا شما را شگفت زده کند از دریاچه وسط برهوت کویر گرفته تا همسایگی کوه و جنگل مثل اوپرت.اگر قصد اصلی سفرتان تماشا اقیانوسی از ابر است، اوایل پاییز را برای سفر انتخاب کنید.

چرا باید در پاییز به اوپرت برویم؟

وبلاگ دایی جان: بین استان سمنان و مازندران مرزی است به نام دیوار اوپرت با طبیعتی بکر و خیره نماینده که انتظارتان را می کشد. دیواری از کوه که مسیر حرکت ابرها را سد می نماید. خانه های روستایی، دشت های زیبا، کوه های پوشیده شده از علف، چمشه های جوشان با آب گوارا که در این منطقه به چشم می خورد از زیبایی های اوپرت است.

در سفر به این مطنقه درست پیش از آن که به مسیر دیواره های کوهستانی برسید، دره بزرگی را خواهید دید که پر از عطر گیاهان کوهستان به خصوص آویشن است. هر چند بعضی با شناخت کافی از گیاهان دارویی در این منطقه به سراغ اورشمک، گوگ په، سیروک، زیره، اوک چو، صعلب و… هم می روند. این دره جای مجذوب کنندهی برای عکاسی است، اما به علت وجود خرس در منطقه، افراد محلی به شما گوشزد می نمایند که جای مناسبی برای کمپ کردن نیست.

روستای اوپرت را به طور یقین می توان مرز بین جنگل و کویر دانست. به علت ارتفاع زیاد، ابرهای باران زا بیشتر در شمال دامنه متوقف می شوند و سمت شمالی دیواره همواره پوشیده شده از گیاهان تازه بوده ولی سمت جنوبی به علت بارش کمتر بیشتر به سمت زردی می رود. در آخرین نقطه کوهستانی دیواری از کوه را خواهید دید که مسیر حرکت ابرها را سد می نماید و پس از دریایی از ابر تا چشم کار می نماید، جنگل های سبز سوادکوه را می بینید! نام این دیواره کوهستانی اوپرت است. منطقه ایی ییلاقی برای مردم محلی که دام های خود را به چرا ببرند.

عمده معروفیت اوپرت سمنان به دیواره های کوهستانی آن است. این دیواره ها، صخره های سنگی بزرگی رو به منطقه ها جنگلی شمال کشور هستند. ارتفاع این کوهستان به مقدار ای بلند است که اجازه عبور ابرهای باران زا به سمت منطقه ها کویری سمنان را نمی دهند و در ازایش در این منطقه اقیانوسی از ابر را شاهد هستید.

در این منطقه خبری از آنتن گوشی های موبایل نیست، پس برترین فرصت برای دورهمی های محبت آمیز و دوری از فضای مجازی است. دورهمی های دور آتش (با توجه به هوای سرد آن)، لذت بردن از ستاره های آسمان که به علت دوری از آلودگی نوری بیش از پیش نمایان شده اند و قدم زدن و لذت بردن از طبیعت، مهم ترین سرگرمی های اوپرت سمنان هستند. شما می توانید به این فهرست، کمپ کردن و آشپزی در طبیعت را هم اضافه کنید.

فراموش نکنیم که این منطقه یکی از چراگاه های سمنان محسوب می گردد و به احتمال زیاد شما در مسیر یا در دامنه ها شاهد گله های بزرگ گوسفندان خواهید بود که در نوع خود مجذوب کننده است. از طرف دیگر اگر در زمان مناسب آنجا باشید، شانس تماشا عشایر سنگسر را هم دارید، حتی می توانید از این فرصت برای خرید محصولات محلی به ویژه شیر و گوشت تازه بهره ببرید.

برترین زمان سفر به اوپرت

اوپرت در منطقه ای کوهستانی واقع شده است و شب های بسیاری سردی دارد. اگر قصد اقامت در اوپرت در خانه های روستایی را ندارید، تابستان و اواخر بهار را برای سفر به این نقطه می توانید انتخاب کنید. اما با توجه به باز بودن دشت ها باید بدانید که در ساعاتی از روز آفتابی سوزان در انتظار شماست. از طرف دیگر اگر قصد اصلی سفرتان تماشا اقیانوسی از ابر است، می توانید اوایل پاییز یا فروردین را برای سفر انتخاب کنید.

امکانات رفاهی و اقامت در اوپرت

اوپرت یک منطقه کوهستانی و با فاصله از شهر است. بنابراین در صورت سفر به این منطقه، خودتان را برای رویایی با طبیعت آماده کنید. بخش طولانی از مسیر اوپرت، جاده آسفالت ندارد. از طرف دیگر دیواره های مرزی بین دو استان فاصله قابل توجهی (با توجه به وجود جاده خاکی) با روستا دارند و در واقع شما به مراتع نزدیک روستا می روید.

برای اقامت در اوپرت هم می توانید کمپ را انتخاب کنید و هم اقامتگاه بومگردی اوپرت. اقامتگاه بومگردی در ییلاق اوپرت حال و هوای ویژه خودش را دارد که امکانات کافی هم دارد اما اگر به کمپ عادت دارید با هدایت های مردم محلی یا افرادی که اقامت در اوپرت را تجربه نموده اند، می توانید منطقه مناسب را پیدا کنید.

چطور به اوپرت بریم؟

اگر از تهران قصد سفر دارید، مسیر جاده فیروزکوه و خطیرکوه می تواند مسیر مناسبی باشد؛ مسیری که هم کوتاه تر است و هم زیباتر. اما این مسیر را به علت خوب نبودن شرایط جاده نمی توان به همه مسافران پیشنهاد داد، هرچند مسیر جاده فیروزکوه به اوپرت یکی از زیباترین مسیرهای ایران محسوب می گردد.

اما مسیر دوم مسیر شاهرود است، شما برای رسیدن به اوپرت ابتدا باید به مهدی شهر با تماشا تابلوی منطقه حفاظت شده پرور متوجه نزدیک شدن به این منطقه می شوید، در نهایت بعد از عبور از روستاهای کولیم، ملاده و سرخده به آنجا خواهید رسید.

اگر بخواهید از تهران به مرز سمنان و مازندران بروید، مسیری حدود 318 کیلومتر در پیش دارید که تقریبا 5 ساعت 15 دقیقه طول می کشد تا به مقصد برسید. بنابراین نمی توانید به عنوان یک مقصد یک روزه روی آن حساب کنید. بهتر است حداقل 2 روز در نظر بگیرید که خیلی خسته نشوید.

منبع: توریسم آنلاین

به "چرا باید در پاییز به اوپرت برویم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا باید در پاییز به اوپرت برویم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید