ارزش تغذیه ای هویج

به گزارش وبلاگ دایی جان، هویج نه تنها سرشار از مواد مغذی است بلکه بعلاوه به آسانی با آب میوه های دیگر مخلوط می گردد. هویج خام ، آبپز شده یا پخته شده سرشار از بتا کاروتن و فیبر است. هویج به رنگ قرمز ، صورتی یا نارنجی وجود دارد. گیاه هویج

ارزش تغذیه ای هویج

مترجم: امین حسین پور

منبع:راسخون

هویج نه تنها سرشار از مواد مغذی است بلکه بعلاوه به آسانی با آب میوه های دیگر مخلوط می گردد. هویج خام ، آبپز شده یا پخته شده سرشار از بتا کاروتن و فیبر است. هویج به رنگ قرمز ، صورتی یا نارنجی وجود دارد. گیاه هویج دو ساله است و بومی اروپا و آسیا می باشد. ریشه اصلی هویج قابل خوردن است و قند را در خود ذخیره می نماید. ساقه گیاه هویج تا ارتفاع حدود 1 متر رشد می نماید و گل هایی سفید رنگ دارد. هویج را می توان به روش های مختلف مصرف کرد. برترین مزیت هویج این است که آن را می توان بدون پختن به خوبی هضم کرد. هویج را بعلاوه می توان به صورت آبپز شده ، سرخ نموده یا خورشت مصرف کرد.

هویج با سبزیجات دیگر مانند پیازچه ، کلم و کرفس به خوبی مخلوط می گردد. آب هویج نوشیدنی معروفی است. آب هویج را می توان با آب میوه ها و سبزیجات دیگر مخلوط کرد و ارزش تغذیه ای آن را بالاتر برد.

هویج منبع غنی از فیبر ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست. این ترکیبات به جلوگیری از ضعیف شدن بینایی یاری می نمایند. ترکیبات موجود در هویج به بازگرداندن ویتامین A در رژیم غذایی یاری می نمایند. مصرف هویج به درمان مسائل گوارشی و ورم لوزه یاری می نماید. مصرف منظم هویج به مقابله با اختلالات روده و درمان یبوست یاری می نماید. تعدادی از رژیم های غذایی امروزی هویج را به اسم ترکیبی حیاتی در برنامه رژیم غذایی خود قرار داده اند.

هویج سرشار از ویتامین A است. محتویات فیبر موجود در هویج به گوارش و دفع مواد زاید از بدن و اختلالات مرتبط مانند بواسیر یاری می نماید. آب هویج منبع خوبی از بتا کاروتن است. آب هویج دریافت مایعات و بازجذب آب در داخل بدن را افزایش می دهد.

پالپ و آب هویج دارای خاصیت ضد سرطانی هستند و بنابراین، به جلوگیری از بروز سرطان یاری می نمایند. محتویات بتا کاروتن موجود در هویج آن را تبدیل به یک ماده غذایی آنتی اکسیدانی نموده است. این خاصیت از تحلیل رفتن سلول ها جلوگیری می نماید و فرآیند پیری را به تأخیر می اندازد. هویج به خاطر خواص آنتی اکسیدانی خود برای پوست بسیار مفید است. مصرف هویج خام ، آب هویج یا استفاده موضعی از آب هویج برای پوست مفید است.

آب هویج سلامت دستگاه ایمنی را بهبود می بخشد و اشتها را افزایش می دهد. تحقیقات نشان می دهند که مصرف روزانه هویج عملکرد دستگاه ایمنی را تا 70 درصد بهبود می بخشد. هویج غنی از مواد معدنی مختلف است و به آسانی با سبزیجات دیگر مانند اسفناج مخلوط می گردد. این کار به افزایش محتویات مواد معدنی آن یاری می نماید. امروزه، کشت انتخابی هویج باعث کاهش تلخی و افزایش شیرینی آن شده است.

تحقیقات نشان می دهند که هویج بعلاوه غنی از ویتامین E است. ویتامین E برای سلامت پوست بسیار مفید بوده و به جوان سازی پوست یاری می نماید. همه این خواص تغذیه ای هویج را تبدیل به یکی از مواد غذایی مشهور برای استفاده در انواع خوراکی ها نموده است.

رنگ نارنجی هویج به خاطر وجود بتا کاروتن در آن است که به ویتامین A تبدیل می گردد. مصرف بیش از حد هویج می تواند منجر به نارنجی شدن رنگ پوست و آسیب تماشا کبد گردد.

منبع: راسخون

به "ارزش تغذیه ای هویج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارزش تغذیه ای هویج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید