توصیه های تغذیه ای برای مبتلایان به آنفولانزا

به گزارش وبلاگ دایی جان، بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برترین راه پیشگیری از آنفولانزا شسستن مرتب دست ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است .

توصیه های تغذیه ای برای مبتلایان به آنفولانزا

با شروع فصل سرما شیوع بیماری های ویروسی شایع می گردد که شناخته شده ترین آن آنفولانزا است که متاسفانه در کشور ما هم با شروع فصل پاییز این بیماری به صورت اپیدمی در گروه های سنی مختلف به خصوص بچه ها درآمده است. برترین راه پیشگیری از آنفولانزا شسستن مرتب دست ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است. اگر دچار این بیماری شدید برای بهبودی هرچه سریعتر این بیماری استراحت، خواب و تغذیه نقش بسیار مهمی دارد که در صورت رعایت توصیه های تغذیه ای می توانید سریعتر این بیماری را پشت سربگذارید.

زیاد آب بخورید

به علت تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه می گردد که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد؛ بنابراین در این دوران مایعات همانند آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه ها طبیعی همانند آب سیب، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.

خوردن غذای مقوی

برترین غذا ها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است. سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می گردد. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیت ها برای جلوگیری از هیدراتاسیون است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین می نماید. بعلاوه دارای ویتامین A به علت وجود هویج و ویتامین C به علت وجود کرفس و پیاز و است. توصیه می گردد از لیموی تازه یا نارنج به اندازه کم هم در سوپ خود بهره ببرید.

مصرف ویتامین A و C

میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A است. این ویتامین یک ماده مغذی برا تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری است. لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی ها حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید. این نوع نوشیدنی ها دیورتیک بوده و منجر به کم ابی بدن شما شده و می تواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند.

خوردن صبحانه و مصرف پروتئین

به علت تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخم مرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام، گردو انتخاب های خوبی برای این وعده هستند. اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد وعده های غذایی را زیاد مثلا به 6 تا 7 وعده، ولی با حجم کم مصرف کنید.

عسل را از قلم نیاندازید

عسل به علت وجود آنتی باکتریال های طبیعی می تواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد. اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویه ها و غذا های صنعتی و کنسروی خودداری کنید.

مکمل ویتامین D مصرف کنید

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ویتامین دی نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید. به یاد داشته باشید همه افراد بالای 12 سال باید ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین دی مصرف نمایند. بعلاوه از مکمل روی بهره ببرید. مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی می گردد. بنابراین توصیه می گردد روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.

وبلاگ دایی جان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "توصیه های تغذیه ای برای مبتلایان به آنفولانزا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه های تغذیه ای برای مبتلایان به آنفولانزا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید