معنی ضرب المثل فارسی؛ کینه شتری
به گزارش وبلاگ دایی جان، انسان ها به ناخواسته اشتباهات و گناهانی از روی نادانی انجام می دهند که می توان آن ها را بخشید و فرصت جبران داد، ولی افرادی وجود دارند که آنقدر سنگدل و کینه توز هستند که روز به روز شعله انتقام را در خود زیاد می نمایند تا در فرصتی مناسب زهرشان را بریزند. این افراد در کینه توزی آنقدر بیرحم هستند که کینه شان به کینه شتری معروف است. در خواندن این مقاله با خبرنگاران همراه باشید.

تاریخچه ضرب المثل کینه شتری
کارشناسان و دانشمندان در خصوص شتر تحقیقات زیادی را انجام داده اند و به این نتیجه رسیدند که شتر حیوان بسیار لطیف و مهربانی است و از نظر قدرت و استقامت در حمل بار نظیر ندارد و می تواند مسافت های طولانی را بدون خوردن آب طی کند. تحمل و مقاومت شتر در تشنگی زبان زد خاص و عام است و این قدرتی است که پروردگار به این حیوان ارزانی داشته است.
از زمانی که شتر متولد می گردد به او راه رفتن را آموزش می دهند و برای آهسته و تند رفتنش آهنگ هایی را می نوازند. وقتی راستا خیلی طولانی است و ساربان میخواهد شتر را از حرکت بازدارد، برایش آهنگ ترنم می نوازند.
در کشور عربستان شتر ماده ناقه و شتر نر، لوک نام دارد. در کشور ایران به شتر نر لوک و به شتر ماده ارونه می گویند. جالب است بدانید به نوزاد شتر نر هاشی و به نوزاد شتر ماده مجی می گویند.
اگر ساربان شتر را آزار بدهند و او را عصبانی نمایند، شتر کینه انتقام به دل می گیرد تا در زمانی مناسب از ساربان انتقام بگیرد. نکته جالب این است که شتر هر چقدر هم که خشمگین باشد این را می داند اگر در زمانی که ساربان ها دور هم جمع شده اند به آن ها حمله کند، افراد دیگر با چوب به او می زنند. پس فقط به چشم های ساربان با کینه و خشم نگاه می نماید و با صدای بلند نعره می زند.
اما زمانی که شتر کینه توز سارابان را در بیابان تنها به چنگ آورد، تمام خشم و انتقامش را از آن ها می گیرد. اما ساربان در این چنین مواردی نقشه ای طراحی نموده اند و اینگونه است که هنگامی که لوک شتر در پی ساربان می افتد، آن ها باید لباس های خود را در هنگام فرار از تن در بیاورند و بر زمین بیاندازند. لوک هم فریب می خورد که این خود ساربان است و لباس را گاز گرفته و روی آن می نشیند. این کار باید طوری صورت بگیرد تا اینکه ساربان خود را به دهکده یا جای امنی برسانند و پنهان شوند. اگر قبل از اینکه تمام لباس هایش را در بیاورد و پشت سرش بیاندازد، شتر او را بگیرد، به طرز خیلی وحشتناکی جانش را از دست خواهد داد.
به همین علت این کینه شتر به صورت ضرب المثل در میان مردم رواج دارد و اشاره به افرادی دارد که به جای بخشش و عفو طرف مقابل، به فکر انتقام می افتند و کینه توزی می نمایند.
منبع: کجارو / parsnaz.ir / بیتوته