اجرای توافق کاهش 9.7 میلیون بشکه ای فراوری اوپک پلاس
به گزارش وبلاگ دایی جان، خبرنگاران: توافق کاهش فراوری کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از امروز وارد فاز اجرایی شد.

به گزارش وبلاگ دایی جان روز آدینه وزارت نفت، وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در دهمین نشست فوق العاده خود به وسیله وبینار در 12 آوریل (24 فروردین ماه) متعهد شدند فراوری روزانه خود را از اول ماه مه (12 اردیبهشت ماه) 9 میلیون و 700 هزار بشکه در ماه های مه و ژوئن کاهش دهند.
همچنین کشورهای فراوریکننده نفت اوپک و غیراوپک حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) در این نشست توافق کردند پس از انتها دو ماه، به مدت 6 ماه (از یکم ژوئیه تا 31 دسامبر سال 2020) روزانه هفت میلیون و 700 هزار بشکه کاهش عرضه داشته باشند و در بازه زمانی یکم ژانویه 2021 تا 30 آوریل 2022 به مدت 16 ماه نیز روزانه پنج میلیون و 800 هزار بشکه فراوری خود را کاهش دهند.
خط پایه و مبنای محاسبه فراوری برای همه کشورهای حاضر در این توافق به جز عربستان و روسیه ماه اکتبر سال 2018 میلادی و مبنای محاسبه فراوری برای روسیه و عربستان روزانه 11 میلیون بشکه معین شده است.
کشورهای ایران، لیبی و ونزوئلا نیز بر اساس این توافق از کاهش فراوری معاف هستند.
منبع: اقتصادنیوز