خواص دارویی گیاه پونه

به گزارش وبلاگ دایی جان، سه نوع است. بری و جبلی و نهری و ساق آن متفرق و تند بوی با عطریت و برگ آن ریزه مایل به استداره و نازک و نرم و طعم و رایحه آن شبیه به فودنج نهری است و با حدت و تلخی کمی و تخم آن شبیه تخم ریحان. و فودنج نهری که

خواص دارویی گیاه پونه

به تلاش: محمد کمالی نژاد

نام رایج:

پونه

نام عربی:

فودنج، حبق

نام های دیگر:

پودنک، فوتنج، پودنه، پودینه، یارپوز (ترکی)

ماهیت:

سه نوع است. بری و جبلی و نهری و ساق آن متفرق و تند بوی با عطریت و برگ آن ریزه مایل به استداره و نازک و نرم و طعم و رایحه آن شبیه به فودنج نهری است و با حدت و تلخی کمی و تخم آن شبیه تخم ریحان. و فودنج نهری که بیشتر در کنار آبها و بساتین می روید شاخهای آن پُر گره و باریک و بر زمین پهن و گل آن بنفش می باشد.

طبیعت:

در اول سوم گرم و خشک

افعال و خواص:

بغایت ملطف، جهت کزاز و تنقیه فضول سینه و معده و سوزش آن و فواق و غثیان و تحلیل ریاح و استسقاء و یرقان و اخراج مشیمه و ادرار عرق و بول و حیض و اسهال سودا و نطول آن جهت حکه و ریاح رحم و برطرف صلابت آن، سنون سوخته آن جهت تقویت لثه و بری آن رافع غشی.

تحقیقات نو:

تقویت کننده سیستم گوارشی، مفید برای دلپیچه و گاز معده، مفید برای سردرد، قاعده آور، ضد انگل، مفید برای واریس

***

بدل:

اقسام دیگر پونه و نعناع

مضر:

امعاء و باه و گرده

مصلح:

کتیرا

میزان شربت:

تا دو درم

پیاز ار خورد مرد با پودنه*** از آنش زیانها رسد سود نه

حکیم یوسفی

منبع مقاله :

کمالی نژاد، محمد، (1390)؛ برگ کهن، تهران: چوگان، چاپ اول

منبع: راسخون

به "خواص دارویی گیاه پونه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص دارویی گیاه پونه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید