زیبایی چشم نواز آبشار سنگان در فصل بهار
به گزارش وبلاگ دایی جان، بهار را می توان جذاب ترین فصل گردش در طبیعت دانست و هیچ کس نیست که این فصل زیبا و سرسبز را در برنامه سفری اش قرار نداده باشد، آب شدن برف ها و پرآب شدن چشمه ها و رودخانه ها و سبز شدن طبیعت، زیبایی و لذت دیدن آبشارها را در فصل بهار دو چندان می نمایند.
بهاری پر باران در سال 99 موجب طراوت و سرسبزی روستاهای استان تهران شده است، در این میان روستاها و مناطق شمال شهر تهران به دلیل قرار دریافت در مناطق کوهستانی از این موهبت الهی سهم بیشتری دارند. با ذوب شدن برف ها در کوه های شمال تهران آب بیشتری در رودها و چشمه های استان تهران جریان گرفته است، حرکت رودخانه های پرآب در دل دره ها و صخره های کوهای شمال تهران موجب پدید آمدن مناظر زیبایی از آبشارها شده است یکی از آبشار های زیبایی که در که پای طبیعت دوستان را به دامنه کوهپایه های شمالی استان تهران میکشاند آبشار سنگان است. آبشاری در شمال غرب شهر تهران و روستایی به نام سنگان، حدود 20 کیلومتری شمال غرب تهران و در دامنه های قله پهنه حصاراست.
روستای توریستی سنگان، یکی از روستاهای خوش آب و هوای منطقه کن در شمال غربی کلان شهر تهران است. این روستا در میانه های رشته کوه های البرز و در ارتفاع 2100 متری از سطح دریاهای آزاد قرار گرفته است. سنگان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و ارتفاع زیاد از سطح دریا، دارای آب و هوایی خنک و دلچسب در فصل بهار است. به همین دلیل به عنوان یکی از جذاب ترین مقاصد طبیعت گردی نزدیک به تهران شناخته می گردد.
سنگان مشتمل بر شش محله به نام های ده پایین یا سنگان پایین، ده میان یا سنگان میانی، ده سر یا سنگان بالا، باغ دره، دره تک و سنگان نو است. قدیمی ترین محله روستای سنگان، سنگان پائین نام دارد که ورود به سنگان نیز به وسیله همین روستا است. آثار بازمانده تاریخی به ویژه آرامگاه امامزاده های سه گانه سنگان، نشانگر قدمت طولانی این روستا است
برای دیدن آبشار سنگان، باید به قدر کافی اهل کوه نوردی و دره نوردی باشید چون باید راستا پر فراز نشیبی را با شیب های تند و ملایم از دل دره های سبز و پرآب عبور کنید تا به آبشار سنگان برسید. از اهالی که علت نام گذاری سنگان بر روی این آبشار را جویا میشوم نام آن را بر گرفته از همین دره های سنگی میدانند .
در راستا رسیدن به آبشار درختان سر به فلک کشیده گردو و درختان آلبالو و گیلاس را در باغ های حاشیه رودخانه میبنید که زیبایی راستا را دو چندان می نماید. مهمانوازی یکی از ویژگی های اهالی روستای سنگان است و هنگامی که از اهالی روستا که در باغ ها در حال اجرا کار هستند در خصوص راستا دسترسی به آبشار سوال میپرسید با روی گشاده پاسخ شما را می دهند.
آلبالو خشکه، لواشک آلو و گردو ازمحصولات روستایی است که میتوانید به عنوان سوغات از اهالی روستای سنگان خریداری کنید.
با توجه به پر آب بودن رودخانه در فصل بهار بهترین فصل برای دیدن از این آبشار اردیبهشت ماه است، در راستا پیاده روی تا آبشار سنگان از دل دره ها، گل های وحشی نظیر شقایق را میبینید که طراوت زیادی به حال هوای شما میدهد.
چندصد متری مانده تا به آبشار برسید صدای شرشر ریزش آب از ارتفاع بلند راستا رسیدن به آبشار سنگان را به شما نشان میدهد، جلوتر که میروید ابشاری را میبنید که از ارتفاع 30 متری به پایین میرزد.
رودخانه سنگان به طول دوازده کیلومتر از دامنه های شرقی کوه کرکو در 35 کیلومتری شمال غربی تهران سرچشمه گرفته و پس از سیراب نمودن روستاهای سنگان بالا، سنگان پایین و ده باغ به رود کن یا سولقان می ر یزد.
حالا چند ماهی است که از ثبت این آبشار زیبا در فهرست آثار ملی کشور می گذرد تا آبشار سنگان نام خود را در فهرست اولین نمونه های طبیعی استان که در میراث طبیعی کشور ثبت شده است ماندگار نمایند.
اگر برای ملاقات از این آبشار زیبا میرود حتما کفش مناسب کوه و تجهیزات کوه نوردی به همراه داشته باشید.
*گزارش از سعیده قهرمانی
منبع: میراث آریا