طرز تهیه بابا غنوج اصل خوشمزه
به گزارش وبلاگ دایی جان، در طرز تهیه بابا غنوج، این پیش غذای لبنانی نرم و کرمی با بوی دودی و عطر سیر، از بادمجان کبابی و طعم دهنده های خاصی مانند روغن زیتون و آبلیموی تازه استفاده می گردد.
وبلاگ دایی جان | سرویس آشپزی - بابا غنوج نوعی پیش غذای عربی معروف در خاورمیانه است که از به عنوان ماده اصلی بهره می گیرد. این پیش غذای کرمی با طعم دودی، ترکیبی از بادمجان کبابی مزه دار شده با ارده، آبلیمو، روغن زیتون، سیر و نمک است. بادمجان کبابی در غذا های سنتی زیادی مانند میرزا قاسمی، ترشی نازخاتون و کشک بادمجان به کار می رود. در این مطلب طرز تهیه بابا غنوج و روش های کباب کردن بادمجان به صورت مرحله به مرحله همراه با عکس ارائه شده است.
طرز تهیه بابا غنوج
این غذا برای 4 نفر مناسب است. زمان آماده سازی مواد اولیه 25 دقیقه و زمان پخت و انتظار نیز حدود 25 دقیقه خواهد بود.
مواد لازم | |
بادمجان عظیم | 2 عدد |
سیر له شده | 1 الی 2 حبه |
ارده | 2.5 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
آبلیموی تازه | 2.5 قاشق غذاخوری یا بیشتر |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
جعفری ریز خرد شده (ساطوری) برای تزیین | 1 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
1. با استفاده از چنگال در سطح بادمجان ها چند سوراخ ایجاد کنید. سپس با استفاده از یکی از روش های ذکر شده در زیر آن ها را کبابی کنید:
- برای تهیه بادمجان کبابی روی آتش ذغال بهتر است بادمجان ها را به سیخ بکشید و روی ذغال گداخته درون منقل بچرخانید تا پوست آن ها جمع شده و ترک بخورد. سپس اجازه دهید بادمجان ها خنک شوند تا پوست روی آن ها به راحتی جدا گردد.
- هنگام استفاده از فر برای این منظور، سینی فر را با فویل بپوشانید، سپس بادمجان ها را در آن بچینید. سینی را به مدت 10 دقیقه در فر با درجه حرارت 500 تا 550 درجه فارنهایت قرار دهید و در سرانجام گریل را روشن کنید تا به کبابی شدن بادمجان ها یاری کند.
- برای کباب کردن بادمجان بر روی شعله اجاق گاز بهتر است هود را روشن کنید تا بوی دود در خانه نپیچید. همچنین برای اینکه اجاق گاز کثیف نگردد می توانید این کار را بر روی شله پخش کن انجام دهید. البته در اینصورت زمان طولانی تری برای کباب کردن بادمجان ضروری است.
2. بادمجان های کبابی را در بشقابی قرار داده و 10-8 دقیقه صبر کنید تا خنک شوند و پوست آن ها به راحتی جدا گردد.
3. پوست بادمجان ها را بگیرید و آن ها را در آبکش قرار دهید. حدود 30 دقیقه صبر کنید تا آب اضافی موجود در آن ها خارج گردد.
4. پس از اینکه آب بادمجان ها گرفته شد، آن ها را در بشقاب قرار دهید، کلاهک بادمجان ها را جدا نموده و از وسط برش بزنید تا بخار آن ها خارج گردد.
5. بادمجان های کبابی را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید.
6. 2/5 قاشق غذاخوری ارده به آن اضافه کنید.
7. سیر له شده و 1/2 قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید (مقدار نمک را براساس ذائقه خود کم و زیاد کنید).
8. 2/5 قاشق غذاخوری آبلیمو به آن بیفزایید.
9. 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید.
10. غذاساز یا مخلوط کن را روشن کنید تا مواد مخلوط و یکدست شوند.
11. بابا غنوج آماده است آن را در ظرف سرو بکشید و 1/2 قاشق غذاخوری روغن زیتون روی آن بریزید.
12. روی غذا را با جعفری خرد شده تزیین کنید.
13. بابا قنوج را با نان پیتا یا در کنار فلافل نوش جان کنید.
نکته: در صورت تمایل می توانید از غذاساز برای میکس کردن مواد استفاده ننموده و مواد را با چنگال هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
ارزش غذایی بابا غنوج
ارزش غذایی 80 گرم بابا غنوج | |
کالری | 52 |
چربی | 4 گرم |
چربی های اشباع | 1 گرم |
کلسترول | 0 گرم |
کربوهیدرات | 5 گرم |
پروتئین | 1 گرم |
سخن آخر
بابا غنوج نوعی پیش غذای خوشمزه و سالم است که در دسته غذا های گیاهی قرار گرفته است و برای افرادی که از رژیم های خاص غذایی پیروی می نمایند یا از گوشت استفاده نمی نمایند، مناسب است. هر چند این خوراک با عنوان پیش غذا شناخته شده، ولی به عنوان یک شام سبک نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد. تهیه این خوراک، ساده بوده و در زمان کوتاهی آماده می گردد. شما نیز آن را درست کنید و نظرات و پیشنهادات خود را در سرانجامی این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
در آخر به شما علاقمندان به غذاهای عربی، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه حمص با نخود (پیش غذای خوشمزه لبنانی)، طرز تهیه شاورمای مرغ غذای اصیل عربی به 2 روش و طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی با بلغور گندم را نیز در وبلاگ دایی جان دنبال کنید.
منبع: setare.com