مقاله: سنگ لایم استون چیست؟

به گزارش وبلاگ دایی جان، سنگ لایم استون سنگی آهکی ورسوبی که عمدتأ از ماده معدنی کلسیت تشکیل شده اند. سنگ لایم استون وزن کمتری نسبت به سنگ های مرمریت و سنگ های مرمر دارد. سنگ لایم استون دارای جذب آب بالایی میباشند و از مقاومت فشاری بالایی برخوردار نیستند. سنگ لایم استون بدلیل جذب آب بالا و مقاوت فشاری پایین مناسب برای نمای بیرونی و سنگفرش کاربرد ندارند. در ایران اکثرا دارای رنگ های روشن هستند و تنها سنگ لایم استون سیلور بوژان رنگی تیره دارند. در این چند سال اخیر با پیشرفت علم نانو تکنولوژی سنگهای لایم استون توسط نانو در مقابل جذب آب مقاوم شده اند وچنانچه لایم استون با نانو پوشش داده گردد با توجه به قیمت مناسب سنگ لایم استون نسبت به سنگ های تراورتن سفید میتوان در نمای ساختمان هم از لایم استون استفاده نمود. در غیر اینصورت سنگ های لایم استون مناسب برای دیواره های داخلی ساختمان می باشد.

مقاله: سنگ لایم استون چیست؟

وقتی سنگ آهک در اعماق زمین به مدت طولانی تحت حرارت و فشار زیاد قرار می گیرد، دگرگون شده، به سنگ مرمر تبدیل می گردد. ماده اصلی سازنده سنگ مرمر، کربنات کلسیم است. بعضی از انواع سنگ مرمر دارای 99 درصد کربنات کلسیم اند. وجود املاح آلومینیم و منیزیم در سنگ مرمر باعث تنوع رنگ در آن می گردد. مرمر خالص کاملاً سفید رنگ است.

سنگ مرمر نوعی سنگ آهک است که به رنگ های گوناگون یافت می گردد. مرمر سفید از زمان های گذشته در ساختمان سازی کاربرد داشته است. مصری های باستان و یونانی ها از این سنگ برای ساختن معبد خود استفاده می کردند. این سنگ در برابر گرما، سرما و باران مقاوم است.

از دیدگاه علمی سنگی به نام مرمریت وجود ندارد اما در ایران این سنگ معادل ماربل قرار داده شده است ماربل سنگی استآهکی و دگرگون با وزن مخصوصی بیشتر از سنگ آهک و مرکب از بلور کلسیت، دولومیت و یا هر دوی آنها که دارای بافت دانه شکری یکپارچه یا موزائیکی ریزدانه می باشد از دید تجاری مرمریت شامل کلیه سنگ های آهکی اعم از دگرگون و یا غیردگرگون و نیز تبلور مجدد یافته می گردد این سنگ مناسب برای صیقل دادن می باشد و دارای جلای مناسبیاست.سنگ مرمریت به رنگهای قرمز، سفید، سبز، زرد، لیموئی و سایر رنگها دیده می گردد و نوع مرغوب آن از ارزش صادراتی برخوردار می باشد. معدن سنگ مرمریت کشور بخصوص در استان های مرکزی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، فارس، خراسان و لرستان می باشد.

منبع مقاله: مقاله: سنگ لایم استون چیست؟

به "مقاله: سنگ لایم استون چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقاله: سنگ لایم استون چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید