طرز تهیه پای گیلاس ؛ دسر خوشمزه تابستانی
به گزارش وبلاگ دایی جان، یکی از دسرهای خوشمزه که هواداران زیادی در تابستان دارد، پای میوه ای است. پای میوه ای را می توانید با میوه های مختلفی مانند زردآلو، لیمو، سیب و تمشک درست کنید. یکی از پای های میوه ای خوشمزه، پای گیلاس است که تهیه آن را در فصل تابستان به شما پیشنهاد می کنیم. پای گیلاس ظاهر زیبایی داشته و بسیار خوش طعم است. می توانید این پای خوشمزه را در خانه تهیه نموده و در یک عصر تابستانی از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. بعلاوه می توانید با پای گیلاس از مهمان های خود پذیرایی کنید. در این پای، از گیلاس به طور کامل و نه پوره، البته بدون هسته استفاده می گردد. اگر دوست دارید یک دسر تابستانی خوشمزه و مهیج درست کنید، این دستور تهیه را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه پای گیلاس خانگی
- گیلاس شش پیمانه
- آبلیمو یک قاشق غذاخوری
- شکر سه چهارم پیمانه
- نشاسته ذرت پنج قاشق غذاخوری
- دارچین نصف قاشق چای خوری
- کره یک قاشق غذاخوری
- خمیر پای یک عدد
مواد لازم برای تهیه مایه روی پای گیلاس خانگی
- تخم مرغ یک عدد
- شیر کم چرب کاله خرید آنلاین یک قاشق غذاخوری
- شکر یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر پای
- آرد سه و نیم لیوان
- کره پاستوریزه کاله خرید آنلاین 220 گرم
- زرده تخم مرغ دو عدد
- آبلیمو دو قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق چای خوری
- شکر سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه خمیر پای خانگی
مرحله اول
آرد را با شکر و نمک مخلوط کنید. کره سرد و سفت را به تکه های کوچک برش داده و به آن اضافه کنید. با نوک انگشتانتان مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم
پنج قاشق غذاخوری آب سرد، آبلیمو و زرده تخم مرغ را داخل یک کاسه ریخته و با چنگال بزنید تا یکدست گردد. مخلوط به دست آمده را کم کم به خمیر اضافه نموده و هم بزنید تا خمیر خودش را بگیرد.
مرحله سوم
خمیر پای را روی سطح صاف مانند سینی قرار داده و از اطراف به طرف مرکز جمع نموده و فشار دهید تا ذرات خمیر به هم بچسبند. فقط خمیر را زیاد ورز ندهید. خمیر را به مقدار ای ورز دهید که مواد با هم مخلوط شوند.
مرحله چهارم
خمیر پای را پس از آماده شدن درون نایلون فریزر قرار داده و دست کم به مدت پنج ساعت داخل یخچال بگذارید تا آماده گردد.
طرز تهیه پای گیلاس خانگی
مرحله اول
در یک کاسه کوچک، شکر، نشاسته ذرت و دارچین را مخلوط کنید. گیلاس ها را بشویید و هسته آن ها را بگیرید. سپس گیلاس ها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. آبلیمو را به آن اضافه کنید. مخلوط شکر و نشاسته را روی گیلاس ها ریخته و با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم
خمیر پای را به دو قسمت تقسیم کنید. خمیر اول را با وردنه پهن کنید تا تبدیل به یک دایره گردد. سپس آن را به ظرفی با پهنای 22 سانتی متر منتقل کنید. لبه های پای باید کمی از لبه ظرف آویزان باشد. مخلوط گیلاس را روی کف خمیر بریزید. کره را به مربع های کوچک برش داده و روی گیلاس ها بریزید.
خمیر دوم را با وردنه پهن کنید تا به قطر 30 سانتی متر برسد. سپس با استفاده از چاقو تیز آن را به صورت نوارهای دو سانتی متری ببرید. با استفاده از 10 نوار، طرح حصیری را روی خمیر بالایی ایجاد کنید.
مرحله سوم
برای تهیه نوار حصیری پای، پنج نوار خمیر را به صورت افقی روی مواد میانی پای بگذارید. به طوری که نوار بلندتر در وسط و نوارهای کوتاه تر در دو طرف باشد. نوار دوم و چهارم را بلند نموده و تا نمیه تا کنید و نوار عمودی را در وسط خمیر بگذارید. نوارهای تا شده را روی نوار نو بگذارید. حالا یک نوار عمودی نو را گذاشته و مانند قبل برگردانده و روی نوار عمودی بگذارید. این کار را به طور متناوب انجام دهید تا بافت حصیری تشکیل گردد.
لبه های اضافی خمیر پایین را جمع نموده، سپس لبه ها را به هم بچسبانید. بعلاوه به دلخواه می توانید لبه های پایین و بالا را با هم چین دهید. پای آماده شده را به مدت 30 دقیقه در یخچال، یا به مدت 15 دقیقه در فریزر قرار دهید. در این مرحله فر را هم روی 220 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد.
مرحله چهارم
مواد روی پای (تخم مرغ و شیر) را با هم مخلوط نموده و هم بزنید و روی خمیر حصیری و لبه های پای بمالید. روی آن شکر دانه درشت بپاشید. سپس آن را به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید.
مرحله پنجم
دما را به 175 درجه سانتی گراد کاهش دهید. اجازه دهید پای به مدت 30 تا 35 دقیقه دیگر، یا تا زمانی که خمیر پای طلایی شده و آب گیلاس در خمیر بالایی در حال حباب زدن گردد، بپزد.
نکات
- فریز کردن پای آماده شده در حین گرم شدن فر (قبل از پخت) به مدت 10 تا 15 دقیقه، سبب جلوگیری از تیره شدن خمیر پای می گردد.
- برای سرو پای می توانید مقداری بستنی دلخواه خود را روی برش های پای بریزید.
- برای مواد روی پای، به جای شیر می توانید از آب بهره ببرید.
- برای درست کردن چین های لبه خمیر پای، زمانی که لبه های اضافی خمیر زیرین را به سمت داخل تا کردید، لبه های خمیر را با فشار انگشت اشاره و همزمان گرفتن اطراف آن بوسیله انگشت شصت و اشاره دست دیگر و انجام این کار روی کل لبه خمیر درست کنید.